• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Road Efficiency

RoadEfficiency

RoadEfficiency. Rendement is de som der delen.

Naast een gunstig brandstofverbruik, staat Mercedes-Benz Trucks erom bekend pionier te zijn op het gebied van veiligheid en techniek. Al deze punten worden belicht binnen RoadEfficiency, hét thema van Mercedes-Benz Trucks. Hierin wordt aangetoond hoe transportondernemers de trucks van Mercedes-Benz zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Tijdens de recente IAA in Hannover werd het begrip RoadEfficiency, waarbinnen lage kilometerkostprijs, hoge veiligheid en maximale inzetbaarheid centraal staan, geïntroduceerd.

Lage kilometerkostprijs

Naast lange onderhoudsintervallen en een hoge restwaarde staan de trucks van Mercedes-Benz ook garant voor een gunstig brandstofverbruik. Daarom ondergingen de motoren het afgelopen jaar een transformatie die ze nog zuiniger maakt. Met onder meer een verbeterde inspuiting en turbo werd forse winst geboekt. Naast de motoren, werd ook de complete aandrijflijn verbeterd. De Actros met nieuwe motoren en aandrijflijn verbruikt tot wel 6% minder brandstof.

Contact

Hoge veiligheid

Mercedes-Benz is op het gebied van veiligheid al jaren een pionier. Remsysteem Active Brake Assist 4 gaat nog een stap verder dan zijn voorganger Active Brake Assist 3 en reageert nu ook op voetgangers en fietsers. Het systeem voert zelf een noodstop uit maar de chauffeur blijft altijd de controle houden. Bijvoorbeeld wanneer een noodstop niet verantwoord is. Met SideGuard Assist introduceert Mercedes-Benz een geheel nieuw innovatief veiligheidssysteem. SideGuard Assist is gericht op binnenstedelijke veiligheid. Het houdt de hele lengte van de truck (inclusief trailer) in de gaten en waarschuwt de chauffeur met visuele en akoestische signalen als voetgangers en fietsers, net als auto’s en statische voorwerpen, in de dodehoek dreigen te ‘verdwijnen’.

Maximale inzetbaarheid

Met het nieuwe, revolutionaire serviceproduct Mercedes-Benz Uptime zet Mercedes-Benz Trucks een volgende stap in rendement. Door transportondernemingen, trucks en de Mercedes-Benz dealer intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz Uptime ervoor dat trucks optimaal inzetbaar zijn. Wanneer de sensoren iets opmerken, wordt de vrachtwagen afhankelijk van de ernst van de storing naar de eerste werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kan pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken worden gebundeld voor meer efficiëntie. Zo komt de planning niet in het gedrang en kan een nóg hogere inzetbaarheid van de voertuigen in het wagenpark bereikt worden.

 

Waar bent u naar op zoek?